Doğal Temizlik Ürünleri Nelerdir?

Doğal Temizlik Ürünleri Nelerdir?

Son zamanlarda adı hiç duyulmadık hastalıkların ortaya çıkması ve kanser vakalarının artması aslında doğal temizliğin önemini kanıtlar niteliktedir. Hastalıklardan korunmak, kendi sağlığınızı ve ailenizin sağlığını korumak için doğal malzemeler kullanmaya özen göstermelisiniz. Doğal temizlik ürünleri ile evinizi temizlemenizin sağlığınızı korumak dışında daha nice faydası vardır.

Marketlerde satılan temizlik malzemelerinde kullanılan bazı kimyasalların solunması ya da bu kimyasallara temas edilmesi, ciddi zararlara sebebiyet verir. Uzun süreli bir maruziyet ise kalıcı hastalıklara yakalanma riskini artırabilir. Bu nedenle temizlik yaparken gerekli önlemleri almalısınız. Maske ve eldiven kullanarak ağır kimyasallara maruz kalmadan temizlik yapabilirsiniz.

Doğal temizlik malzemeleri kullanarak kimyasalları tamamıyla hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Özellikle çocuk sahibi olanlar; alerji, astım gibi problemleri bulunanlar için doğal malzemeler kullanmanın önemi büyüktür. Doğal malzemeler her ne kadar doğal bir yapıya sahip olsalar da her alanda kullanıma uygun olmayabilirler. Bu nedenle doğru malzemeyi doğru alanda kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Evde Kullanılan 6 Ekolojik Temizlik Malzemesi

Kimyasalsız doğal temizlik için ilk adımı atmak istiyorsanız hangi malzemelere ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. İşte ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Bitkisel sabunları temizlik için kullanabilirsiniz. Ayrıca arapsabunu ya da küllü su gibi malzemeler de tercih edebilirsiniz.
  • Temizlik sırasında en fazla kullanılan malzemelerden biri sirkedir. Özellikle güçlü mikrop öldürme özelliği sayesinde farklı alanlarda sirke kullanabilirsiniz.
  • Karbonat ve çamaşır sodası gibi malzemeler beyazlatılması gereken alanlarda kullanılabilir.
  • Güçlü bir dezenfektan olarak boraks kullanabilirsiniz.
  • Evinizde güzel bir koku oluşması için bitkisel yağlardan yararlanabilirsiniz.

Evde Doğal Temizlik Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Evde yapılabilecek doğal temizlik malzemeleri ile hijyen sağlamanız mümkündür. Böyle bir yol izlediğiniz takdirde pek çok avantaj elde edersiniz. İlk olarak sağlıklı bir alanda nefes aldığınızdan emin olmak için doğal temizlik malzemelerine yönelmelisiniz. Ayrıca çocuklarınızın can güvenliği için de kimyasallardan uzak durmalısınız.

Çocuklar henüz tehlikelere karşı duyarsız oldukları için kimyasal maddelerin zararlarına maruz kalabilirler. Bunu önlemek için kimyasal maddeleri evinizden uzak tutmanızda fayda vardır.

Doğal temizlik maddelerinin herhangi bir zararı yoktur. Bu sayede çocuklarınızın teması halinde herhangi bir zararla karşılaşmazsınız. Doğal temizlik maddeleri alerjik sorunlar yaşamanızı engeller. Ayrıca migren, astım gibi farklı rahatsızlıklara yakalanma riski de doğal ürün kullanımı ile azalır.

Evde Doğal Temizlik Ürünleri Nasıl Yapılır?

Doğal ürünlerle ev temizliği yapmak için popüler formülleri uygulayabilirsiniz. Uygulayabileceğiniz formüllerden biri sirke ve karbonat karışımıdır. Bu karışımla duşakabin temizliği yapabilirsiniz. Yüzeyleri temizlerken kullandığınız suya sirke ilave edebilirsiniz. Mikrop öldürme etkisi olan sirke, temizlik yaptığınız alanların hijyenik kalmasına yardımcı olur.

Cam ve aynaları temizlemek için elma sirkesini ve portakal kabuklarını karıştırmalısınız. Bu karışımı iki hafta süre bekletmelisiniz. Bu süre sonunda elde edeceğiniz sıvıyı süzerek içerisine su eklemelisiniz. Bu karışımla camları ve aynaları silebilirsiniz. Aynı zamanda zeminde de bu karışımı kullanmanız mümkündür.

Çamaşır makinesinde kullandığınız deterjan yerine kendi yıkama tozunuzu hazırlayabilirsiniz. Bunun için parfüm içermeyen bir bitkisel sabunu rendelemelisiniz. İçerisine bir bardak çamaşır sodası ve birkaç damla uçucu yağ eklemelisiniz. Eğer beyazlatma etkisi elde etmek istiyorsanız karışıma boraks da ilave edebilirsiniz. Ayrıca yumuşatıcı etki sağlaması için yumuşatıcı gözüne elma sirkesi koyabilirsiniz.

Doğal Ürünler ile Temizlik Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal ürünlerle temizlik yaparken bilmeniz gereken önemli detayların başında her malzemenin her yere uygun olmadığı gelir. Bu nedenle ilk olarak küçük bir alanda deneme yaptıktan sonra hazırladığınız karışımı kullanmalısınız. Eğer doğal ürünlerle bir karışım hazırlayacak vaktiniz yoksa doğal yapıdaki deterjanları da tercih edebilirsiniz.

İçerisinde SLS, paraben, SLES ve parfüm gibi maddeler olmayan temizlik ürünlerini kullanabilirsiniz. Ambalaj üzerindeki bileşen bilgilerini okuyarak ürün içeriğinde bulunan maddeler hakkında fikir edinebilirsiniz. Temizlik sürecinde profesyonel yardım almak isterseniz Benim Temizlikçim sitemiz üzerinden rezervasyon yaptırabilirsiniz. Firma olarak sizi profesyonel temizlikçilerle en hızlı şekilde buluşturuyoruz.

Blog'a Geri Dön
Temizlik için tıkla!