Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Duşakabin temizliği düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Sürekli nemli kalan duşakabinlerde kısa sürede kireç, küf lekeleri ortaya çıkar. Aynı zamanda derzlerde ve farklı noktalarda sararma da meydana gelir. Bu nedenle pek çok kişi "Duşakabin temizliği nasıl yapılır?" sorusuna yanıt arar.

Duşakabin temizliğinin farklı yöntemleri vardır. Örneğin piyasada satılan kimyasal malzemeler ya da doğal ürünlerle hazırlanan temizleyiciler ile duş yaptığınız yeri temizlemeyebilirsiniz. Cam duşakabin temizliği sırasında kullandığınız fırçalar, süngerler çok sert olmamalıdır. Aksi takdirde duşakabin camının çizilmesinden kırılmasına kadar farklı sorunlarla karşı karşıya kalırsınız.

Duşakabin Cam Temizliği Nasıl Yapılır?

"Duşakabin nasıl temizlenir?" sorusuna yanıt ararken karşınıza çıkan ilk malzeme sirkedir. Ancak sirke ya da farklı bir malzeme kullanmadan evvel kaba temizlik yapmalısınız. Nemli bir bez kullanarak her yeri dikkatlice sildiyseniz artık doğal temizlik aşamasına geçebilirsiniz. "Duşakabin camları nasıl temizlenir?" sorusunun yanıtını arıyorsanız şu adımları izlemelisiniz:

  1. İlk olarak bir miktar su ve sirkeyi karıştırmalısınız.
  2. Cam duşakabin temizliği için hazırladığınız karışımı tüm yüzeye sıkmalısınız.
  3. Karışımı sıktıktan sonra beklemeniz gereken süre 15 ila 20 dakikadır.
  4. Bekleme süresinin sonunda camları bir sünger yardımıyla ovmalısınız. Ama mutlaka yumuşak sünger kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Limon da duşakabin temizliği için işinize yarayacak malzemelerden biridir. Limonu ikiye bölerek üzerinize tuz dökmeli ve duşakabin camlarına sürmelisiniz. 10 dakikalık bir bekleme süresinden sonra bir bez yardımıyla camları silmelisiniz. Duşakabini bol su ile durulayarak lekelerden tamamen arınmasını sağlayabilirsiniz.

Duşakabin Kireci Nasıl Temizlenir?

"Duşakabin kireç lekesi nasıl çıkar?" sorusunun yanıtı, özellikle suların kireçli olduğu bölgelerde yaşayanların merak ettiği konular arasındadır. Bunun için pek çok kişinin uyguladığı bir tarif var. Kireç lekelerinden kurtulmak için 2 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonatla özel bir karışım elde edebilirsiniz. Duşakabine bu karışımı uyguladıktan sonra yaklaşık 15 dakika beklemeniz gerekir. Eğer daha güçlü bir karışım elde etmek istiyorsanız karbonat ve sirkenin yanına limonu da ekleyebilirsiniz.

"Duşakabin su lekesi nasıl çıkar?" noktasında verilecek yanıtlardan biri de ağır kimyasallardır. Ancak bu tür maddeler hem sağlığınıza hem de duşakabine zarar verebileceği için kullanmanız doğru değildir. Özellikle asidik maddeler ihtiva eden kimyasalları kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

Duşakabin Gideri Nasıl Temizlenir?

Duşakabin gideri sabun artıklarının, dökülen saçların ve vücut kirlerinin etkisiyle tıkanır. Suyun birikmesine yol açan bu durumu gidermek için ilk olarak gidere sıcak su dökmelisiniz. Ardından karbonat ve sirkeyi gidere dökmeniz gerekir. Yarım saat bekledikten sonra gidere tekrar sıcak su dökmelisiniz. Dilerseniz lavabo açıcı kullanarak da gideri açabilirsiniz. Ancak lavabo açıcılar çok güçlü kimyasallardır. Bu nedenle kullanım sürecinde dikkatli olmalısınız.

Duşakabin Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Banyo duşakabin temizliği sırasında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Temizlik sürecinde mutlaka dikkat etmeniz gereken detayları şöyle sıralayabiliriz:

  • Çıkarılması zor olan lekeler için diş macunundan yardım alabilirsiniz.
  • Tuzlu su temizlik sırasında işinizi kolaylaştıracak malzemelerden biridir.
  • Camların daha parlak görünmesi için vazelin kullanabilirsiniz.
  • Temizliği, içinden çıkılmaz bir hale getirmemek için düzenli olarak yapmalısınız.

Duşakabin Temizliği İçin Kullanılan Malzemeler

Duşakabin temizliği için ihtiyacınız olan malzemeler şöyledir:

  • Sirke
  • Limon
  • Tuz
  • Tuzlu su
  • Karbonat
  • Vazelin

Tüm bu malzemeler elinizde olsa bile temizlik için yeterince vaktiniz yoksa Benim Temizlikçim firmamızdan destek alabilirsiniz. Profesyonel temizlikçi seçimini sitemiz üzerinden yaparak ve düzenli hizmet alarak, duş yaptığınız yerin her zaman temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Blog'a Geri Dön
Temizlik için tıkla!