Evdeki Tozlardan Nasıl Kurtulurum?

Evdeki Tozlardan Nasıl Kurtulurum?

“Evim çok toz oluyor ne yapmalıyım?” sorusunu gün içinde pek çok kişi kendisine sorar. Her gün temizlik yapsanız bile bazen tozlardan kurtulmanız mümkün olmaz. Çünkü tozlar, ayrı bir çaba ve temizlik rutini gerektirir. Toz almanızı kolaylaştıracak ve kalıcı çözüm sağlayacak pek çok yöntem vardır. Bu yöntemleri düzenli bir şekilde uygulayarak her zaman kirden arınmış bir evin keyfini çıkarabilirsiniz.

En iyi toz alma yöntemi konusunun detaylarına eğilmeden önce her şeyin başlangıcına dönmek gerekir. Eşyalarınızı seçerken daha az tozlanacak, toz tutmayacak türde olanları tercih etmelisiniz. Mobilyalarda renk seçimi yaparken de tozu belli etmeyecek seçeneklere yönelmelisiniz. Zamanında hatalı seçimler yaptıysanız ve artık geri dönüşünüz yoksa yapmanız gereken, toz alma için en pratik çözümleri öğrenmektir. Tavsiye edeceğimiz yöntemler, görüp görebileceğiniz en pratik çözümler arasındadır.

Evim Çok Tozlanıyor Ne Yapmalıyım?

“Evde toz olmaması için ne yapmalıyız?” sorusunun yanıtını arayanlar için uygulanabilecek çözüm yollarından biri halı sayısını azaltmaktır. Halılar, tozların birikmesi için son derece elverişli alanlardır. Bu nedenle ne kadar az halınız varsa toza o kadar az maruz kalırsınız. “Evdeki tozdan nasıl kurtulurum?” sorusuna verilecek bir diğer yanıt ise sık sık elektrik süpürgesini çalıştırmaktır.

Haftada bir ya da iki kere halıların, yerlerin tozunu alırsanız eviniz daha temiz olur. Robot süpürgeler bu noktada işinizi kolaylaştırır. Çok yüksek bir vakum etkisi sunamasalar da robot süpürgeler, günlük temizlik için iyi bir yardımcıdır. Yerdeki tozdan kurtulsanız da havadaki toz taneleri sizin için ciddi bir sorun olabilir. “Havadaki toz nasıl temizlenir?” noktasında şu detaylara dikkat etmenizde fayda var:

  • Nevresimler, tozların en fazla biriktiği alanlardır. Bu nedenle nevresimlerinizi en azından haftada bir kere değiştirmelisiniz.
  • Önemli bir diğer toz kaynağı ise kıyafetlerdir. Kıyafetlerinizi kapalı kutular içerisinde saklarsanız tozlanmasını daha kolay engelleyebilirsiniz.
  • Aslında açıkta duran her eşya, havada gezen toz taneleriyle ilişkilidir. Bu nedenle gereksiz eşyaları ortadan kaldırarak dolaplarda, çekmecelerde saklamalısınız.
  • Evcil hayvanlarınız toz oluşumuna neden olur. Onların her zaman temiz kalmasını sağlayarak evinizi tozlardan arındırabilirsiniz.
  • Yüksek yerlerin temizliğini aksatmak, havada her daim toz olmasına neden olur. Dolapların, kapıların üst kısımlarını, düzenli olarak tozdan arındırmalısınız.

Evdeki Tozlar Nasıl Alınır?

“Ev tozu akarı nasıl temizlenir?” sorusuna yanıt ararken doğru malzeme ile temizlik yapma detayını asla atlamamanız gerekir. Mikrofiber bezler, toz alırken kullanabileceğiniz en doğru üründür. Bu bezler, tozu çekerek dokularına hapseder. Böylece tozlar etrafa dağılmaz.

İyi bir süpürge tercih etmek de tozla mücadele noktasında en önemli detaylardan biridir. HEPA filtreli bir süpürge kullanarak tozların yayılmadan toplanmasını sağlayabilirsiniz. Eviniz güzel görünsün diye aldığınız avizeleri de asla es geçmeyin. Temizlik yaptıktan ve tüm avizenin tozunu aldıktan sonra bir bakarsınız avizenin her yanı yine toz içerisinde. Bu nedenle avize temizliğini asla ihmal etmemelisiniz.

Aslında etrafta gördüğünüz tozların temel kaynağı detay temizlik sürecini ihmal etmektir. Koltukları süpürmeden, kanepelerin altını ya da kapıların üstünü silmeden yaptığınız her temizlik sonrasında etraf kolayca yeniden kirlenir. Eğer evde astım hastası, alerjik bünyeye sahip biri varsa toz almak sizin için daha elzem bir hal alır. Böyle durumlarda hava temizleyici kullanarak evin ferah bir yapıya kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Evdeki Tozlardan Kurtulmanın Püf Noktaları

Evdeki tozlardan kurtulmanın işinize yarayacak püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız şu detaylara dikkat etmelisiniz:

  • Tozlar en çok sizin kolay kolay göremeyeceğiniz yerlerde birikir. Bu nedenle koltuk altlarını, dolapların üst ve alt kısımlarını, baza altlarını haftada bir kere silmelisiniz.
  • Evinizdeki bitkiler tozları toplayarak havaya yayılmasını sağlar. Bunu önlemek için saç kurutma makinesini soğuk ayarlayarak bitkilerdeki tozları uzaklaştırabilirsiniz.
  • Ne kadar süpürülse de halılarda toz kalır. Bu nedenle halılarınızı yılda bir kez yıkatmanızda fayda vardır.

Detaylı Temizlik Yaptırarak Tozlardan Kurtulun

Evde havada uçuşan tozlar başınızın belası haline geldiyse ve siz onlardan kurtulmak için yeterince vakit ayıramıyorsanız, Benim Temizlikçim hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Size sunduğumuz özel hizmet seçenekleri ile istediğiniz gibi bir temizliğin istediğiniz sıklıkta yapılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece zahmetsiz bir biçimde tozlardan kurtulmanız mümkün olur.

Blog'a Geri Dön
Temizlik için tıkla!