Eve Sinen Sigara Kokusu Nasıl Çıkar?

Eve Sinen Sigara Kokusu Nasıl Çıkar?

Sigara, sağlığa zararlı bir alışkanlık olsa da bu kötü alışkanlığından vazgeçmeyen pek çok kişi vardır. Bazı tiryakiler, balkonda ya da dışarıda sigara içmeyi tercih eder. Ancak üşengeçliği nedeniyle evinde sigara içen ve tüm evi kötü bir kokuya boğan birçok kişi de vardır. Bu kişilerin evlerine daha adım bile atmadan kapının eşiğinde sigara kokusu ile karşılaşırsınız. Evin içine girince koku daha da artar. Asıl sorun ise sigara içilen odadadır. Perdelerde, koltuklarda hatta duvarda bile koku vardır.

Hem bu kötü alışkanlıktan vazgeçemeyen hem de evinin güzel kokmasını isteyenler “Evdeki sigara kokusu nasıl gider?” konusunda sık sık araştırma vardır. Kokuyu gidermenin çeşitli yolları vardır. “Sigara kokusu nasıl geçer?” sorusuna yanıt olarak doğal yöntemlerden bahsedilebilir. Ayrıca piyasadaki özel koku gidericileri de kullanabilirsiniz.

Sigara Kokusunu Kahve ile Bastırın

Evde sigara içerken kokmaması için tercih edebileceğiniz yöntemlerden biri kahve kullanmaktır. Kahvenin, kokuyu emerek ortamdan uzaklaştırma etkisi vardır. Bu etkiden yararlanmak için bir küçük bir kese içerisine kahve çekirdeklerini yerleştirerek, sigara içtiğiniz odanın bir köşesine bırakabilirsiniz.

Kokulu Mumlardan Yararlanın

“Sigara kokusunu ne alır?” sorusuna yanıt ararken karşınıza çıkan bir diğer seçenek ise kokulu mumlardır. Hangi aromaları seviyorsanız o aromalara sahip mumları satın alabilirsiniz. Ancak mumları yakmadan evvel evinizi havalandırmanızda fayda vardır. Evinizi havalandırdıktan sonra son dokunuşu hoş kokulu bir mum ile yapabilirsiniz.

“Sigara kokusunu ne alır?” diye araştırırken ortamdaki kokuyu daha kötü bir hale getirme ihtimalini de unutmamalısınız. Evinizi havalandırmadan mumları yaktığınız takdirde sigara dumanının bıraktığı kötü izin üzerine bir de mum kokusu eklenir. Bu durum ortamın havasını daha da bozar. Böyle bir sorun yaşamamak için kokulu mumları, havalandırma sonrasında yakmalısınız.

Elma Sirkesi ve Karbonat Karışımını Deneyin

“Evdeki sigara kokusu nasıl giderilir?” sorununa derman olacak yöntemlerden biri elma sirkesi ve karbonat kullanımıdır. Yapmanız gereken bir bardak suya ilk olarak karbonat ardından elma sirkesi ilave etmektir. Karbonat yoksa hamur kabartma tozu da kullanabilirsiniz. Elma sirkesi ve karbonat karışımının yer aldığı bardağı, odanın bir köşesine koymanız yeterlidir. Kötü kokuları emen karışım sayesinde ortamda bir ferahlık meydana gelir.

Düzenli Ev Temizliğine Önem Verin

Yukarıda sıraladığımız farklı yöntemler ile sigaranın o kötü kokusundan kurtulmak mümkün olsa da asla atlamamanız gereken önemli bir detay var. O da temizlik… Evinizi ne denli düzenli bir şekilde temizlerseniz kokudan o denli kolay kurtulursunuz. “Odadaki sigara kokusu nasıl geçer?” sorusuna yanıt olarak şu maddeleri sıralamak mümkündür:

  • Sigara içerken ya da içtikten sonra odayı hemen havalandırmalısınız.
  • İmkânınız varsa hava temizleme cihazı kullanabilirsiniz.
  • Balkonlu evlerde sigaranızı balkonda içerek evin kokmasını engelleyebilirsiniz.
  • “Duvara sinen sigara kokusu nasıl çıkar?” sorusuna yanıt arıyorsanız yapmanız gereken duvarları uygun temizlik malzemelerini kullanarak silmektir.

Düzenli olarak yapacağınız temizlik ve havalandırma sayesinde ortamdaki kötü kokuların kalıcı hale gelmesini engellersiniz. Ancak sigara kokusu için her zaman özel bir mesai harcamanız gerekir. Özellikle “Eşyaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir?” noktasında yapmanız gerekenler bir hayli kapsamlıdır. İlk olarak eşyanın niteliğine uygun bir temizleyici bulmalı ardından eşyaları yıpratmadan temizlik işlemine devam etmelisiniz.

Detaylı temizlik süreçleri ile uğraşmak istemiyorsanız yardımınıza Benim Temizlikçim koşar. Firmamız, profesyonel temizlik hizmeti sunan kişilerle sizi buluşturur. Rezervasyonunuzu yaparken koltuk silme, duvar silme gibi ek hizmetlerimizden yararlandığınız takdirde sigara kokusundan eser kalmaz. Böylece evinizin ihtiyaca uygun bir biçimde temizlenmesini sağlayabilir, ferah bir yaşam alanının keyfini çıkarabilirsiniz.

Blog'a Geri Dön
Temizlik için tıkla!