Koltuktan Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktan Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

“Kan lekesi nasıl çıkar?” sorusuna yanıt arayan birçok kişi vardır. Eliniz kesildiğinde, burnunuz kanadığında ya da vücudunuzda fark etmediğiniz bir yara kanamaya başladığında bulunduğunuz alanda kan lekeleri oluşur. Koltuk, halı gibi eşyalar bu lekelenme sürecinden en fazla etkilenenler arasında yer alır. Hele bir de lekeler kuruduysa yana yakıla bir çözüm arayışına girersiniz.

“Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar?” sorusunun yanıtını öğrendiğiniz takdirde kalıcı bir çözüme daha fazla yaklaşırsınız. Hatalı bir yöntem tercih ederseniz kan lekeleri daha kötü bir hale gelerek yayılabilir. Bu nedenle doğru yöntemi tercih etmeniz son derece önemlidir.

İlk olarak dikkat etmeniz gereken lekelerin kurumasına izin vermemektir. Kuruyan lekeler daha zor çıkar. Dilerseniz lekenin hiç oluşmaması için bazı tedbirler alabilirsiniz. Koltuk ve halı örtüleri kullanmak bu noktada işe yarayabilir. Ayrıca kanamaya hızlı bir şekilde müdahale etmek de önemlidir.

Piyasada yer alan leke çıkarıcılar, acil durumlarda size yardımcı olur. Ancak kullandığınız leke çıkarıcıların ve doğal malzemelerin, koltuk-halı kumaşına uygun olup olmadığını test etmelisiniz. Uygun olmayan bir leke çıkarıcı, koltuk kumaşına zarar verir.

Kan Lekesi Neden Koltuktan Çıkmıyor?

Lekelerden arındırılması zor alanlardan biri koltuklardır. Bu nedenle “Koltuktan kan lekesi nasıl çıkar?” sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. “Kan lekesi koltuktan nasıl çıkar?” sorusuna verilecek yanıtlardan biri soğuk sudur. Soğuk su, lekeler üzerinde önemli bir etki yaratır. Kan lekesinin çıkmasını kolaylaştırır. Soğuk suya batırdığınız bir bezle ya da süngerle koltuğunuzu temizleyebilirsiniz. Eğer sıcak su kullanırsanız lekeden kurtulmanız zorlaşır.

“Kanı ne temizler?” sorusunun bir diğer yanıtı ise beyaz sirkedir. Beyaz sirke ve su karışımı hazırlayarak koltuğunuzu silebilirsiniz. Beyaz sirke ve karbonat kullanarak da karışım hazırlamanız mümkündür.

Kan Lekeleri Nasıl Çıkarılır?

“Kan lekesini ne çıkarır?” sorusuna yanıt olarak özel formüllerden de bahsedebiliriz. Özel formüllerden biri tuz ve nişasta karışımıdır. Bu iki malzemeyi bir araya getirerek özel bir karışım hazırlayabilirsiniz. Karışımı lekeli alana uyguladıktan sonra on dakika beklemelisiniz. Ardından sünger kullanarak deterjan kalıntılarından kurtulabilirsiniz.

“Kan nasıl temizlenir?” diye merak edenler için bir diğer çare de diş macunu kullanmaktır. Eğer leke kurumuş vaziyetteyse diş macununun pek bir faydası olmaz. Ancak taze lekelerin yayılmasını engellemek için diş macunu harika bir seçenektir. Çok az miktarda diş macununu ilgili bölgeye uyguladıktan sonra bir süre beklemelisiniz. Ardından süngerle diş macununun sürüldüğü alanı çitilemelisiniz.

Eğer koltuk kumaşı hassas bir yapıya sahip değilse ve zarar görmeyecekse amonyak kullanabilirsiniz. Amonyakla lekenin olduğu alanı silebilirsiniz.

Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kan lekesi çıkarıcı ürünleri satın alarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Kan lekesi çıkarıcı ürünlerin içerisinde çeşitli kimyasallar bulunur. Bu kimyasallar koltuk kumaşının yıpranmasına, renginin atmasına yol açabilir. Böyle bir ihtimali göz önünde bulundurarak koltuğun görünmeyen bir yerinde temizlik ürününü denemelisiniz. Böylece kumaşta bir hasar olup olmayacağını anlayabilirsiniz.

Piyasada satılan leke çıkarıcılar genellikle sprey formundadır. Ayrıca solüsyon ve toz formunda ürünler de vardır. Kuru kan lekesi için profesyonel koltuk yıkama desteği de alabilirsiniz. Koltuk yıkama makineleri, lekelerin deterjanlı suyla yıkanmasını ve güçlü şekilde vakumlanmasını sağlar.

Kan Lekesine Karşı Soğuk Sudan Gelen Hijyen

Kan temizleme için en etkili yöntemlerden biri soğuk sudur. Soğuk suyun güçlü etkisi sayesinde lekelerden hızlıca kurtulabilirsiniz. Soğuk su ya da başka bir yöntem deneyerek kan temizlemekte başarılı olamadıysanız profesyonel olarak temizlik hizmeti verenlerden yardım alabilirsiniz.

Benim Temizlikçim olarak sizi profesyonel temizlik hizmeti sunan kişilerle buluşturuyoruz. Profesyonel temizlikçi rezervasyonu yaptırırken “Koltuk silme” gibi özel hizmet seçeneklerimizi tercih edebilirsiniz. Bu sayede kan lekelerinden kurtulabilir ve daha temiz bir koltukta oturmanın ayrıcalığını yaşarsınız.

Blog'a Geri Dön
Temizlik için tıkla!